Wij zijn Hier loopt het lekker. En enthousiast, dat zijn wij ook. Daardoor lijkt het soms dat we zomaar wat doen, maar niets is minder waar. Onze aanpak en werkwijze zijn weloverwogen én doelgericht. Precies wat jouw team nodig heeft.

Hoe wij weten wat jouw team nodig heeft? Ervaring. Tijdens onze onderzoeken en analyses bij lekker lopende teams deden we veel inzichten op. En daarmee kennis van systemen, structuren en dynamieken. Dat zie je in onze werkwijze, dat ervaar je in onze samenwerking.

Balansmodel

Vanuit ervaring en kennis ontwikkelden we ons balansmodel; een snelle scan om te zien waar jouw team nú staat. Je mag het trouwens ook een mengpaneel noemen, want zo werkt het. We bekijken hoe de schuiven moeten staan om het in jouw team lekker te laten lopen.

Ons balansmodel is ook nog eens geïnspireerd op bekende theorieën zoals Relation System Intelligence, Geweldloos Communiceren, Agile, DISC en Thema Gecentreerde Interactie. Heel wat kennis, ervaring en inzichten bij elkaar dus.

Gelegenheidsteam

Is de scan klaar en zijn we het eens over hoe de schuiven nu staan? Dán hebben we het vertrekpunt voor nieuwe beweging en verandering. Wij selecteren onze verandermeesters en balansbrengers die passen bij jouw team en situatie – een gelegenheidsteam op maat dus. Samen gaan jullie aan de slag. Totdat je voelt en zegt: hier loopt het lekker.

Hard Fysieke omgeving Kort cyclus werken Haalbare doelen Bestaansrecht Zacht Third identity Diversiteit Meesterschap Reflecteren Deep democracy Ruimte voor persoon Heldere organisatie

Hoe het in 6 stappen lekkerder loopt.

Veranderen draait om samenwerken. Dat doen we in heldere stappen. En vanuit gezamenlijke verantwoordelijkheid en duidelijke rollen. Want dat werkt!

 

Stap 1

Heb je een vraag of behoefte? Dan beginnen we met verkennend gesprek. Dat is vrijblijvend natuurlijk.

Stap 2

Een vlot proces en een soepele samenwerking vragen om een voelbare klik, van beide kanten. Is die er? Let’s go!

Stap 3

We verdelen de rollen: de klant is verantwoordelijk voor de doelen en de inhoud, wij zijn verantwoordelijk voor het proces en de begeleiding. Dit is onze randvoorwaarde om een opdracht aan te nemen. Lekker helder, voor iedereen.

Stap 4

We maken een heldere opdrachtbeschrijving met de procesafspraken, de tijd- en geldinvestering. Na akkoord starten wij met de inhoud van de begeleiding.

Stap 5

Tijdens de begeleiding hebben wij regelmatig evaluatiemomenten. We bespreken dan de voortgang en (wederzijdse) verwachtingen.

Stap 6

Loopt het lekker in je team? Dan ronden we de begeleiding af en volgt er een evaluatiemoment.

Lekker samenwerken?

 

Natuurlijk!